header-3

Diplomawaardering aanvragen

Op deze pagina vindt u informatie over de procedure, benodigde documenten, kosten en betaling van een diplomawaardering. Het aanvraagformulier vindt u onder aan deze pagina. Meer algemene informatie over diplomawaardering vindt u op de pagina Wat is een diplomawaardering.

Aanvragen diplomawaardering voor inburgering
Vraagt u een diplomawaardering aan omdat u moet inburgeren? Kijkt u dan bij inburgering.

Kunnen alle buitenlandse diploma's gewaardeerd worden?
Niet alle buitenlandse diploma's kunnen gewaardeerd worden. Ook kunt u in sommige gevallen beter contact opnemen met een andere organisatie. Meer informatie leest u op de pagina Welke diploma's kunnen gewaardeerd worden?

Hoe verloopt de procedure?
Meer informatie vindt u op de pagina Procedure.

Welke documenten moet u opsturen?
Om uw diploma te kunnen laten waarderen, hebben wij documenten nodig. Het aantal vereiste documenten verschilt per land en per opleiding. Een overzicht vindt u op de pagina Vereiste documenten.

Behandeltijd, kosten en betaling
Hoe lang duurt het voordat een diplomawaardering gereed is? Wat zijn de kosten? Hoe kunt u betalen? Meer informatie leest u op de pagina Behandeltijd, kosten en betaling.

Hoe kunt u een diplomawaardering aanvragen?
Vult u onderstaand aanvraagformulier digitaal of met de hand in; de toelichting helpt u het formulier goed in te vullen.
Als u het formulier digitaal invult, vergeet dan niet het formulier te ondertekenen.

Stuur daarna het ingevulde formulier, samen met de benodigde documenten per post of e-mail op naar het Informatiecentrum Diplomawaardering.

Opsturen van aanvragen of documenten per post
Het IcDW verzoekt u vriendelijk uw post voldoende te laten frankeren bij het postkantoor. De tarieven kunt u raadplegen op de website van PostNL. Dit geldt zowel voor het opsturen van nieuwe aanvragen als voor het eventueel nasturen van ontbrekende documenten.

Spoedaanvraag
Als u nu een spoedaanvraag doet, weten we niet zeker of we het advies binnen twee werkweken kunnen maken.