Betaling

Op deze pagina leest u informatie over de kosten en de behandeltermijn van een diplomawaardering.


Wat kost een diplomawaardering?

Een diplomawaardering kost € 148,83. Dit bedrag is inclusief btw. Wij weten van te voren niet of Nuffic of SBB de diplomawaardering zal afgeven. Als u de waardering krijgt van SBB storten wij de btw terug op uw rekening binnen 4 weken nadat u de waardering heeft ontvangen.


Zijn er bijkomende kosten?

Wij rekenen geen extra kosten voor een diplomawaardering. Wel moet u in sommige gevallen een beëdigde vertaling van documenten aanleveren. Hier zijn kosten aan verbonden. Als u een benodigd document niet (meer) heeft dan kunt u deze opvragen bij de onderwijsinstelling. Deze kan hiervoor kosten in rekening brengen.


Ontvang ik een factuur?

U ontvangt geen factuur. U krijgt wel een ontvangst- en een betalingsbevestiging op naam nadat u uw aanvraag heeft ingediend en betaald. Als u de diplomawaardering heeft ontvangen van Nuffic, kunt u een factuur aanvragen met hun btw-nummer er op. 


Krijg ik geld terug als mijn aanvraag gesloten wordt?

Als uw aanvraag niet compleet is, ook nadat wij de ontbrekende documenten hebben opgevraagd, sluiten wij uw aanvraag. U ontvangt dan het bedrag dat u heeft betaald terug, minus € 53,- administratiekosten. Als u zelf uw aanvraag wilt sluiten, ontvangt u ook het betaalde bedrag terug, minus de administratiekosten. Als u een Bericht Geen Waardering ontvangt, krijgt u geen geld terug.


Wanneer ontvang ik mijn diplomawaardering?

Nadat wij uw aanvraag en betaling hebben ontvangen, controleren wij binnen 5 werkdagen of deze compleet is. Als uw aanvraag compleet is krijgt u een mail van ons. Op dat moment begint de behandeltermijn van uw diplomawaardering. De behandeltermijnen zijn:

  • 4 werkweken voor een reguliere aanvraag
  • 6 werkweken voor een aanvraag voor inburgering

De behandeling van uw aanvraag kan momenteel langer duren dan de aangegeven behandeltermijn van 4 of 6 werkweken. Dit komt omdat wij een groot aantal aanvraag in behandeling hebben. Ook is het voorlopig niet mogelijk een spoedaanvraag in te dienen. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip.