Ga verder naar de inhoud

Vluchtelingen uit Oekraïne

Bent u gevlucht uit Oekraïne, maar heeft u niet de Oekraïense nationaliteit?

Dan valt u vanaf 4 maart 2024 niet meer onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming (RTB). U heeft geen recht meer op de voorzieningen die aan deze richtlijn waren gekoppeld, zoals een gratis diplomawaardering. U kunt vanaf 4 maart 2024 geen gratis aanvraag voor diplomawaardering meer indienen. Heeft u al een aanvraag ingediend vóór 20 maart 2024? Dan handelen wij deze aanvraag nog gratis af. U hoeft niet te betalen.

Vereiste documenten

Om een diplomawaardering aan te vragen heeft u in ieder geval deze documenten nodig:

  • een kopie van het te waarderen diploma;
  • indien aanwezig een kopie van de bijbehorende cijferlijsten of het volledige diplomasupplement;
  • een kopie van uw paspoort, verblijfsvergunning of identiteitskaart;
  • een vertaling van de documenten. We accepteren vertalingen naar het Nederlands, Engels, Frans of Duits. U mag ook eigen gemaakte vertalingen uploaden (bijvoorbeeld met Google Translate);
  • Wilt u een diplomawaardering van uw Master diploma? Upload dan ook uw Bachelor diploma en het bijbehorende cijferlijst;
  • Het kan zijn dat er naast de bovengenoemde document aanvullende documenten nodig zijn. Wanneer dat nodig is, nemen wij contact met u op.

Niet afgemaakte opleiding

Heeft u uw opleiding niet afgemaakt? Wij waarderen uw opleiding wanneer u minimaal 1 jaar van de opleiding heeft afgerond. Upload de cijferlijsten van het laatste studiejaar dat u heeft afgerond.

Зверніть увагу! В IDW спілкуються лише нідерландською та англійською мовами.

Hoe vragen vluchtelingen uit Oekraïne een gratis diplomawaardering aan?

In het aanvraagproces bij "Stap 2: Over diplomahouder" beantwoordt u de vraag "Waarom vraagt u een diplomawaardering aan?". Als u een vluchteling uit Oekraïne bent, vinkt u de antwoordcategorie "Ik ben een vluchteling uit Oekraïne en vraag een gratis diplomawaardering" aan.

Verder volgt u de instructies van Mijn IDW op deze pagina.